8.7.2008

Liikenteen säännöt

Lapsi seisoo äitinsä kanssa tien laidassa odottamassa autoa. Mikään harvakseltaan ohitse kulkevista autoista ei kuitenkaan ole heille tarpeeksi hieno. Lapsi on selvästi peloissaan.

- Äiti, tekeeköhän se kovin kipeää?

- Ei tee. Et varmaan edes huomaa koko juttua. Ja sen jälkeen on paljon helpompaa.

Johtaja istuu kuljettajan ajaman auton takapenkillä miettien strategiaa edessä olevaan neuvotteluun. Yhtäkkiä kuljettaja tekee äkkinäisiä ohjausliikkeitä ja jarruttaa rajusti. Mässähtävä tömähdys saa kuljettajan kalpenemaan ja hän pysäyttää auton.

- Peruuta, komentaa johtaja kauhistunutta kuljettajaa.

Kuljettaja peruuttaa onnettomuuspaikalle johtajan tarkkaillessa tilannetta auton tummennettujen ikkunoiden läpi.

- Se on vielä hengissä, huokaisee johtaja. - Aja sen yli, meidän ei kannata jättää sitä kitumaan. Täällä päin on aina tämä sama juttu. Työntävät kakaransa auton eteen, jotta saisivat sille korvauksia ja elinikäisen kuukausirahan. On halvempaa maksaa pelkät hautaamiskulut.

- Ne ovat köyhiä, kuittaa rahanmenosäikähdyksestään toipunut kuljettaja kaasua painaessaan. - Köyhiä ja oppimattomia. Myyvät elimiäänkin vain saadakseen ruokaa.

Uhrin rintakehä murskautuu raskaan auton etupyörän alla. Kuljettaja varmistaa ovien lukituksen ja ajaa auton tien reunaan. Johtaja soittaa matkapuhelimellaan neuvottelun toiselle osapuolelle ja ilmoittaa myöhästyvänsä parikymmentä minuuttia. Autoradiosta kuuluu letkeää musiikkia johtajan ottaessa esiin sopivan setelin poliisin lahjomista varten.

Alkuperäinen

1 kommentti:

Marja-Leena kirjoitti...

Missähän maassa noin kamalaa on? Afrikassako jossain? Vai Filippiineillä? Kauheaa.