14.5.2008

Saunavuoro

pieni susiKarhu ja kettu istuvat rannalla liki rantasaunaa. Saunassa on jo lämmin tuoksu. Kumppanukset muhittavat saunaa makoisaksi.

Karhu raottaa turkkiaan, raaputtaa vatsaansa ajatuksissaan ja toteaa: "Alkaa olla unen aika." Kettu nyökkää.

Pieni suden poikanen kulkee syvällä metsässä. Se haistaa kypsyvän löylyn ja lähtee sitä kohden. Hetkeksi se jää metsän reunaan katselemaan kumppanusten touhuja uskaltautuen kuitenkin kohta juttusille. "Susi tulee ja saunaan" se ilmoittaa hieman tohkeissaan.

"Tule." Myöntyy karhu kursailematta. Kettu virnistää ketusti ja lupaa: "Pääset uimaankin."

Kohta kuuluu saunasta valmiiksi tekeytyneen löylyn kihinä ja kumppanusten eloriemukas turina. Karhu haukottelee yhtenään ja on kellistymäisillään saunan penkille. Kettu ja pieni suden poikanen herättelevät sitä vuoron perään. Saunan seinustalla tuulettuu kolme eri kokoista turkkia.

Saunottuaan kyllikseen kumppanukset lähtevät karhun kartanolle. Kettu antaa eväspaketistaan ketunleipiä karhulle, joka jo kohta nukahtaa sohvalle. Kettu ja pieni suden poikanen istuvat hetken kuunnellen karhun jymeää kuorsausta. "Löysitkö tarinoita, susi?" Kysyy kettu pää kallellaan. "Kerrotko niitä?"

Pieni suden poikanen tuntee itsensä suureksi kertoessaan ketulle tarinoitaan. Taustalla kuuluu karhun ikiaikainen unilaulu. Kettu iloitsee tästä hetkestä.

Alkuperäinen

Ei kommentteja: